Kolm aastat tagasi esmakordselt Maalehe ja OÜ Veinivilla koduveinikonkursil osalenud ja seal hea tulemuse saavutanud saarlanna Lea Ait villis tänavu pudelitesse esimese partii kadakaveini.
Ettevõtlik naine hakkas erilist veini tootma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tookord hindas rahvažürii Karala külast pärit Kuressaare taksojuhi arooniast, õunast ja ebaküdooniast valmistatud dessertveini kolmanda koha vääriliseks, vahendab Saarte Hääl.
Sõbranna Katrini soovitusel võttis nüüd juba kogemustega veinimeister ette kadakaveini tegemise. Veinivalmistajate sõbrad ja pereliikmed, kes kadakaveini degusteerinud, on märjukese heaks kiitnud.
Kolme aastaga on Lea Ait valmistanud veine küll võilillest, rabarberist ja igasugustest marjadest, nüüd siis lisandus loetellu üks Saaremaa sümboleist – kadakas.
Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.