Apple teenib 92 protsenti kogu maailma nutitelefonitootjate kasumist

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IPhone
IPhone Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Apple´i turuosa maailma nutitelefonide turul on ümmarguselt vaid 20 protsenti, läheb pea kogu sektori kasum just iPhone´ide tootja arvele, kirjutab Wall Street Journal.

Kui möödunud aasta esimeses kvartalis teenis Apple kogu telefonitootjate kasumist 65 protsenti, siis käesoleval aastal kasvas see näitaja lausa 92 protsendile, selgub uuringufirma Canaccord Genuity analüüsist.

Lisaks Apple´ile teenib suurimate tootjate seas kasumit veel ainult Lõuna-Korea rivaal Samsung, kõigi teiste konkurentide telefonitootmine on kahjumlik või siis ollakse kulude ja tuludega ümmarguselt nullis.

Apple´i ülemvõimu koore riisumisel näitlikustavad ka hiljutised konkurentide tulemusi kajastavad uudised: Samsung teatas hiljuti oodatust kehvematest tulemustest, HTC oli eelmises kvartalis kahjumis ning Microsoft kandis maha 80 protsenti paar aastat tagasi soetatud Nokia telefoniüksuse väärtusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles