Schulz Kreeka kriisist: ma pole oma karjääri jooksul veel sellise olukorraga silmitsi seisnud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.
Euroopa Parlamendi president Martin Schulz. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi esimees Martin Schulz tunnistas, et ta pole kogu oma karjääri jooksul Euroopa poliitikas seisnud silmitsi sellise kriisiga nagu praegu Kreekaga seoses.

Schulz, nagu ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, nentis, et peamiseks probleemiks on usalduse puudumine. Samas kutsus ta eurotsooni liidreid üles sõlmima kokkulepet juba täna, vahendas ERRi uudisteportaal uudisteagentuuri BBC.

Tema sõnul pole täna küsimus ainult kokkuleppes, vaid Euroopa ühtsuses, mille eest vastutavad nii Kreeka valitsus kui ka kõik teised valitsusjuhid.

«Kui Euroopa Liit tahab olla tõsiseltvõetav jõud, siis me peame näitama, et me oleme võimelised oma probleemidega ise toime tulema,» sõnas ta lõpetuseks.

Pühapäeval toimub Brüsselis euroala tippkohtumine, mis algas Eesti aja järgi kell 17.00.

Kreeka on ametlikult maksejõuetu ning vajab riigi rahavajaduste katmiseks ning võlakohustuste täitmiseks laenuandjatelt uut abipaketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles