Teenindus- ja kaubandustöötajad hakkavad JYSKi kauplusi boikoteerima

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JYSKi kauplus.
JYSKi kauplus. Foto: Ove Maidla

Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing (ETKA) otsustas eilsel juhatuse koosolekul korraldada üleriigilised boikotiaktsioonid JYSK kauplusteketile. Aktsiooni korraldamiseks moodustati aktsioonitoimkond.

JUSK Linnen`n Furniture kauplusteketi töötajad on käesoleval aastal kannatanud tööandja diskrimineeriva ja rõhuva suhtumise all, mil tööandja on kohelnud töötajaid üleolevalt ja alandavalt, kasutades oma mõjuvõimu, teatas ETKA oma pressiteates.

Lisaks diskrimineerivale kohtlemisele on ametiühing läbirääkimistel tööandja esindajatega korduvalt juhitud tööandja tähelepanu töötajate õiguste rikkumisele, töölepingute ja töösisekorraeeskirjade vastuoludele.

«Konstruktiivne lähenemine läbirääkimistel tööandjaga ei ole andnud soovitavaid tulemusi ning töötajate diskrimineerimine võtab üha julgemaid pöördeid,» sõnas ETKA esimees Elle Pütsepp, selgitades aktsioonide korraldamise tagamaid.

Aktsioonid korraldatakse Tallinnas, Tartus ja Pärnus asuvate JYSKi kaupluste vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles