Kreeka esitas eurotsoonile uued reformiettepanekud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi rahandusminister ja Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem.
Hollandi rahandusminister ja Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem. Foto: Virginia Mayo/AP

Eurotsoon on saanud Kreekalt üksikasjaliku abipaketitaotluse, ütles eurogrupi juhi Jeroen Dijsselbloemi pressiesindaja neljapäeval enne keskööl ümber saavat tähtaega.

«J_Dijsselbloem sai Kreeka uued ettepanekud kätte. On oluline, et institutsioonid kaaluksid neid oma hinnangutes,» säutsus Hollandi rahandusministri pressiesindaja Michel Reijns Twitteris.

Kreeka kaitseminister Panos Kammenos ütles neljapäeva õhtul, et Ateena esitab laenuandjatele uued reformiettepanekud lähitundidel.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk seadis teisipäeval eurotsooni erakorralisel tippkohtumisel Kreekale ettepanekute esitamise tähtajaks neljapäeva.

Kreeka on ametlikult maksejõuetu, sest ei suutnud tasuda IMF-ile 1,6 miljardit eurot. 20. juulil peab Kreeka tasuma Euroopa Keskpangale (EKP) üle 3 miljardi euro.

Riigi teine abiprogramm aegus 30. juunil ning Ateena peab Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja IMF-iga läbirääkimisi kolmanda abipaketi saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles