IMF langetas maailmamajanduse kasvuprognoosi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise valuutafondi IMF logo fondi peakorteri seinal Washingtonis.
Rahvusvahelise valuutafondi IMF logo fondi peakorteri seinal Washingtonis. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) langetas maailmamajanduse kasvuprognoosi aprilli 3,5 protsendilt 3,3 protsendile; nüüdne prognoos jääb alla ka mullusele 3,4-protsendilisele kasvule, vahendas BNS.

Kreeka võlakriisil, mis võib viia riigi eurotsoonist lahkumiseni, on praegu maailmamajanduse kasvule vaid marginaalne mõju, teatas IMF.

Eurotsooni kasvuprognoosi jättis IMF 1,5 protsendile, samuti ei muutnud fond Saksamaa ega Prantsusmaa kasvuprognoosi, mis olid vastavalt 1,6 protsenti ja 1,2 protsenti.

"Kreeka arengud pole seni viinud märkimisväärse kahanemiseni. Õigeaegne sekkumine peaks võimaldama sääraseid riske hallata, kui need üles kerkivad," teatas IMF.

Samale tasemele ehk 6,8 protsendile jättis fond ka Hiina kasvuprognoosi hoolimata tormist sealsetel kapitaliturgudel.

IMF-i kinnitusel on maailmamajanduse kasvuprognoosi allapoole korrigeerimise põhjus eelkõige USA majanduse kahanemine esimeses kvartalis, mille mõjud jõudsid ka Kanada ja Mehhiko majandusse.

"Ootamatu nõrkus Põhja-Ameerikas, mis moodustab lõviosa arenenud riikide majanduste kasvuprognoosi korrigeerimisest, on ilmselt ajutine tagasilöök," seisab avalduses.

Selle tagasilöögi tõttu langetas fond USA kasvuprognoosi 0,6 protsendipunkti võrra 2,5 protsendile ja Kanada prognoosi 0,7 protsendipunkti võrra 1,5 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles