Apple´i kaasasutaja kritiseerib: Apple Watch ei vii maailma edasi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak.
Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak. Foto: Ronaldo Schemidt/AFP

1976. aastal koos Steve Jobsiga tehnoloogiafirma Apple asutanud Steve Wozniak rääkis intervjuus Australian Financial Review´le, et tal ei ole nutikella Apple Watch, kuna ta ei ole selle järgi erilist vajadust tundnud.

«Ma ei ole endale Apple´i kella ostnud. Ma ei ole seda tellinud. Ma tahaks seda kasutada ja näha, kas see lihtsustus mõjutab kuidagi mu elu. Ma olen omanud mõningaid nutikellasid ning nad ei muutnud minu nutitelefonikasutust. Mul olid need olemas, ma kandsin neid ning seejärel loobusin nendest. See (Apple Watch, toim) ei ole piisavalt «andke mulle midagi uut, mida mul varem olnud ei ole» ning ma olen selle pärast mures,» rääkis pea kolmkümmend aastat tagasi üksinda Apple´i esimese arvuti Apple I loonud Wozniak.

«Kui sa ostad 17 000 dollari eest kullast versiooni, saad sa vähemalt midagi oma raha eest vastu. See on nagu kuldne Rolex. Sa ostad 17 000 dollari eest prestiiži. Aga teised...seal on 20 mudelit, mis maksavad 500 dollarist kuni 1100 dollarini ning nende ainuke erinevus on kellarihm. Seega murran ma pead, kas Apple müüb kellasid või kellarihmasid. See ei tundu olevat ettevõte, mille asutasime ning mis viis maailma edasi,» kritiseeris ta.

«Ma olen olnud iga uue iPhone´i ja iPadi mudeli väljatuleku ajal esimesena järjekorras, need on minu jaoks väga olulised tooted. Ma olen alati tahtnud omada uusimat mudelit ning selle edasiminekuid testida, kuid kell ei suutnud mind piisavalt kaasa haarata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles