Komisjoni hinnangul on Mastercard rikkunud monopolivastaseid reegleid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visa ja MasterCard kontrollivad kaardimaksete turgu.
Visa ja MasterCard kontrollivad kaardimaksete turgu. Foto: Sacanpix

Euroopa Komisjon jõudis Mastercardi suhtes algatatud menetluses seisukohale, et maksekaardifirma on takistanud pankadel madalamate vahendustasude pakkumist ning rikkunud Euroopa monopolivastaseid eeskirju.

Mastercardi eeskirjadega takistatakse pankadel pakkuda madalamaid vahendustasusid jaeettevõtjatele Euroopa Majanduspiirkonna teises liikmesriigis, kus vahendustasud võivad olla kõrgemad, teatas Euroopa Komisjon.

Selle tulemusena ei pruugi jaeettevõtjad saada kasu madalamatest tasudest mujal ja pankade piiriülene konkurents võib olla piiratud, mistõttu rikutakse Euroopa monopolivastaseid eeskirju.

Samuti on Komisjon seisukohal, et vahendustasu kehtestamisega tehingutele, mille puhul kasutatakse maailma teistes piirkondades välja antud Mastercardi kaarte, rikutakse Euroopa monopolivastaseid eeskirju sellega, et kehtestatakse kunstlikult kõrge miinimumhind selliste tehingute töötlemise eest.

«Praegu kahtlustame seda, et ettevõtja Mastercard tõstab kunstlikult kaardimaksete maksumust, mis kahjustaks tarbijate ja jaeettevõtjate huvisid Euroopa Liidus,» ütles Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager Komisjoni teatel.

«Tunneme muret nii seoses Mastercardi eeskirjade kohaldamisega Euroopa Liidus piiriüleste tehingute suhtes kui ka seoses jaeettevõtjatele kehtestatud tasuga väljaspool Euroopat välja antud kaartidega tehtud maksete eest,» lisas ta.

Komisjon algatas Mastercardi suhtes menetluse aprillis 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles