Kasahstani rikkurid vahetavad hobused luksusautode vastu

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolls-Royce näeb kasvu piiriturgudel nagu Kasahstan.
Rolls-Royce näeb kasvu piiriturgudel nagu Kasahstan. Foto: AFP / Scanpix

Rolls-Royce’i otsingud leidmaks ostjaid luksusautodele nagu Wraith, mis maksab 294 000 dollarit, viisid nad Kasahstani, kus inimesed peavad ära elama keskmiselt 330 dollariga kuus.

Tänu nafta ja metallide rohkusele on aga riigis piisavalt suur hulk rikkureid, et meelitada ligi nii Rolls-Royce, Bentley kui ka Maserati, kes kõik avasid Kasahstanis oma esindused, kirjutab Bloomberg.

Kuna Hiina luksuskaupade turu kasv aeglustub, siis on just kohad nagu Kasahstan ja Aserbaidžaan üha viljakamad turud maailma kalleimate autode müüjatele. Prognoosi kohaselt kasvab nõudlus luksusautode järele sellistel piiriturgudel igal aastal rohkem kui üheksa protsenti vähemalt aastani 2020. Põhja-Ameerika ja Euroopa turu kasvu prognoos on aga vaid kaks protsenti aastas.

Kui ettevõte müüb ainult paar autot päevas, nagu Rolls-Royce ja Bentley teevad, siis on kasvõi väike hulk rikkureid olulised. Nii et eelmisel aastal avas Rolls-Royce neli oma kuuest uuest esindusest just arenevatel turgudel: Aserbaidžaanis, Kambodžas, Mehhikos ja Kasahstanis.

Kasahstani tüüpiline uusrikas Beibit Alibenkov (31), kes tellis just oma esimese Bentley, ütles Bloombergile, et kui muidu uhkustasid kasahhid hobustega, siis nüüd hoopis autodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles