EKP jätab Kreeka pankade hädarahastuse samaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena Akropolil asuv Parthenoni tempel
Ateena Akropolil asuv Parthenoni tempel Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpank (EKP) teatas esmaspäeva õhtul, et otsustas jätta samaks Kreeka pankadele osutatava hädaolukorra likviidsusabi (ELA).

Keskpanga nõukogu pidas päeval sel teemal konverentskõne, kus otsustati ühtlasi, et ELA eraldatakse vaid kindlate tagatiste vastu.

EKP nõukogu märkis pressiteates ühtlasi, et jälgib suure tähelepanuga edasisi arenguid Kreekas.

Väljaande Financial Times andmetel on Kreeka neljal suurimal pangal endiselt piisavalt tagatisi, et hädarahastust tõsta.

Kreeklased lükkasid pühapäevasel referendumil tagasi laenuandjate abipaketi. Tingimustele ütles «ei» 61,31 ja «jah» 38,69 protsenti valijatest. Referendumil osales 62,5 protsenti valijatest.

Ateena lükkas juuni lõpus tagasi võlausaldajate - Euroopa Komisjon, Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ja Euroopa   Keskpank  - reformiettepanekud, mis võimaldanuks heakskiitmise korral Ateenal saada abipaketi viimase, 7,2 miljardi euro suuruse laenumakse. Laenuandjate teine abipakett Kreekale lõppes 30. juunil. Samuti jättis Kreeka 30. juuni tähtajaks IMF-ile tegemata 1,6 miljardi euro suuruse võlamakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles