Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Ettevõtlik naine hakkas perenaistele vajalikku toiduainet tootma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Äädikatootmine on Saaremaal tõsiselt ette võetud.
Äädikatootmine on Saaremaal tõsiselt ette võetud. Foto: Z Jan

Saaremaa naine otsustas hakata äädikat tootma ning tulemused on juba mõnda aega saadaval erinevates Eesti poodides.

«Paljud tuttavad olid lausa hädas, sest ei tahtnud kasutada välismaist ja pahatihti kahtlase väärtusega äädikat,» ütles Maria Kaljuste, kes on üks äädika-asjatundjaid ja propageerijaid. Küsimusele, kuidas ta äädikatootmise juurde jõudis, vastab Kaljuste, et paljud asjaolud sattusid lihtsalt kokku.

Ta lisas, et peale selle on inimesed hakanud järjest enam otsima tervislikku alternatiivi hapukoorele ja tööstuslikule majoneesile ning suhkru ja värvainetega rikastatud lögadele. Kaljuste on otsustanud äädikatootmise Saaremaal tõsiselt ette võtta.

Julge pealehakkamine on olnud enam kui pool võitu ja nõnda ongi tulemused juba mõnda aega saadaval nii Saarte Sahvris, tarbijate ühistu Saaremaa poodides, aga ka Konju talupoes Tallinna Kaubamajas, Stockmannis ja mujal Eestis. Täpsemalt loe siit.

Tagasi üles