Ministeerium: IT-agentuuri kohta pole veel kokkulepet

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Siseministeeriumi teatel oli eile ajakirjanduses ilmunud info, nagu oleks Eesti ja Prantsusmaa jõudnud kokkuleppele, et Euroopa Liidu IT-agentuuri peakorter tuleb Tallinnasse, eksitav.

Tegelikult läbirääkimised jätkuvad, kuid ühisele seisukohale on jõutud üsna lähedale, vahendab ERR Uudised.

«Me oleme jõudnud arusaamale, et kokkulepe on võimalik Eesti poolt pakutud tingimustel ehk peakorter asukohaga Tallinnas ja andmekeskus asukohaga Strasbourgis,» selgitas Kristo Põllu, kes töötab Euroopa Liidu juures tegutseva Eesti esinduse siseküsimuste nõunikuna.

Põllu lisas, et otsuse agentuuri asukoha üle teevad Euroopa Liidu liikmesriigid ühiselt koos Euroopa Parlamendiga, ning see ei ole ainult Eesti ja Prantsusmaa kahepoolse kokkuleppe küsimus.

Ka siseminister Marko Pomerants teatas, et tänaseks on kahe riigi seisukohad IT-agentuuri küsimuses küll oluliselt lähenenud, kuid sisulised otsused on tegemata ning lõplikult selgub agentuuri asukoht selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles