Skype Eesti juht: teeme teadust ka!

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Eesti juht Andrus Järg eilsel üritusel
Skype Eesti juht Andrus Järg eilsel üritusel Foto: Pm

Skype Eesti juhi Andrus Järgi hinnangul on Eesti eduväljavaated  globaliseeruvas IT-maailmas pakkuda kõrgtasemel infotehnoloogiaalast haridust ning tegeleda enam ettevõtete edukate toodete ja teenuste aluseks oleva teadusega.

«Ettevõtete jaoks ei ole oluline vaid see, et  neile läheksid tööle hea hariduse saanud tudengid.  Tasakaalu huvides on vähemalt sama oluline see, et teeksime teadust ka!  See on see koht, mis hoiab meie hariduse ja teaduse kvaliteedi üleval ning selle baasil ettevõtted lõppude lõpuks oma tegusid teevad,» ütles Andrus Järg  eilsel Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) programmi lõpuüritusel.

Järgi sõnul on Skype osalenud Eesti I IKT hariduse programmis sellega, et on toetanud mitmete  magistrandide õppimist välismaal.

«Ei saa keskenduda vaid Eestile, peame mõtlema ka sellele, et saaksime teiste riikide teadusasutuste ja ettevõtete kogemusi ja teadmisi ning et need teadmised saanud inimesed tuleksid Eestisse tagasi ja jätkaksid siin oma tööd,» ütles Järg.

Tema sõnul tuleb Eestil pildil püsimiseks toota juurde üha uusi geniaalseid IT-teenuseid.

«Me ei saa kunagi nii suureks massiks, nagu India või Hiina – kuhu tänasel päeval tarkvaraarendustöid otsivad ettevõtted vaatavad. Kuid tegelikult on Eesti saanud väga hästi globaalselt pildile oma väga heade e-lahenduste poolest. Peame panustama sellele, et selliseid Eesti brände nagu Skype, Transferwise ja e-teenused tuleks juurde,» lisas Järg.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse koordineeritud Euroopa Regionaalarengufondi 4,8-miljoni eurose eelarvega IKT Programm lõppes eile ning mitmete ülikoolide esindajate hinnangul puudub tänasel päeval selgus, kuidas jätkub IT-hariduse rahastamine Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles