Bloomberg: 1200 Microsofti töötajat kaotavad töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Taipei messil.
Microsoft Taipei messil. Foto: SCANPIX

Maailma suurim tarkvarafirma Microsoft müüb internetifirmadele AOL ja Appnexus maha oma kahjumliku veebireklaamiüksuse, mille tagajärjel kaotavad töökoha 1200 inimest, kirjutab Bloomberg ettevõtte seni avalikustamata otsusega kursis olevale anonüümsele allikale viidates.

Tehingu suurus ei ole veel teada, Microsofti kõneisik ei soovinud teemat Bloombergile kommenteerida.

Anonüümse allika kohaselt pakutakse teatud osale töötajatest võimalust töötada mõnel muul ametikohal, ülejäänud aga koondatakse.

Microsoft otsustas veebireklaamiärist lahkuda, kuna tegevjuht Satya Nadella soovib keskenduda peamiselt kolmele võtmealale: PC-turule, pilveplatvormidele ja äriproduktiivsuse tööriistadele. Eelmisel aastal Steve Ballmerilt ohjad üle võtnud Nadella on teinud ettevõttes aktiivselt muudatusi, ostes üles mobiili- ja pilveteenuste ettevõtteid ning üritades lahti saada tema strateegiaga mitteühilduvatest üksustest. Samuti teatati hiljuti ümberkorraldustest ettevõtte juhtkonnas, kust lahkusid kolm tippjuhti, nende seas ka Nokia mobiiliüksuse Microsoftile müünud Stephen Elop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles