Teises kvartalis lähenes ühinemiste ja ülevõtmiste kogusumma buumiaja rekordile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BG veeldatud gaasi terminal Singapuris.
BG veeldatud gaasi terminal Singapuris. Foto: BG Group

Käesoleva aasta teises kvartalis toimus kokku 1,33 triljoni dollari eest ühinemisi ja ülevõtmisi, mis tähistab 34,6 protsendist aastast kasvu ning on üsna lähedal 2007. aasta teise kvartali rekordilisele 1,41 triljonile dollarile, vahendab Reuters.
 

Madalad intressimäärad ning hiigelettevõtete juhtide suurenenud kindlustunne on viimase kahe aasta jooksul kasvatanud ülevõtmiste ja ühinemiste kogusummat 2008. aasta finantskriisi eelse rekordtaseme suunas. 2015. aasta teine kvartal on eriline just läbi viidud hiigeltehingute poolest.

Näiteks võttis naftaettevõte Royal Dutch Shell üle 70 miljardi dollariga Briti rivaali BG Groupi, USA kaablioperaator Charter Communications ühendas 78,7 miljardi dollarilise megatehinguga endaga Time Warner Cable´i ning protsessoritootja Avago Technologies võttis 37 miljardi dollariga üle konkurendi Broadcom Corporationi.

Reuters märgib, et suurim erinevus 2008. aasta finantskriisi eelse ja praeguse ühinemiste ja ülevõtmiste buumi vahel on erakapitalifirmade raha osakaalu vähenemine ning suurfirmade strateegiliste tehingute suurenemine. Kui enne finantskriisi mängis erakapitalifirmade panus olulist rolli, siis käesoleva aasta esimeses pooles on erakapitalifirmade rahastatud ülevõtmiste ja ühinemiste suurus viimase kolme aasta madalaim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles