Viis lauset, mida eduka ettevõtja suust ei kuule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis lauset, mida eduka ettevõtja suust ei kuule
Viis lauset, mida eduka ettevõtja suust ei kuule Foto: PantherMedia

Kuigi iga ettevõtja edulugu on erinev, on olemas kindlad põhiomadused, mis määravad ettevõtja edukuse - kirg, kujutlusvõime ja sihikindlus. Seetõttu ei ütle parimad neist kunagi neid viite lauset, vahendab Entrepreneur.com.

«Ma ei taha seda kuulda»

Kõige edukamad ettevõtjad on uutele ideedele ja inspiratsioonile olenemata selle allikast alati avatud. Nad kuulavad alati ära klientide kaebused ning teevad seejärel oma töös vajadusel muudatusi, nad on valmis rääkima mentorite ja lähikondsetega erinevatest lähenemistest, nad kuulavad hea meelega ära oma meeskondade probleemid, et avastada uusi võimalusi nende lahendamiseks.

Teiste mõtete ja arvamuste ära kuulamine, isegi, kui sa nendega ei nõustu, on ettevõtte ning su enda arengu jaoks kriitilise tähtsusega. Üksikisiku individuaalsed perspektiivid on alati piiratud, ükskõik, kui raske seda ka endale tunnistada ei oleks. Ettevõtjad, kes on piisavalt avatud mõtlemisega, et teiste arvamusi ära kuulata ja vajadusel arvesse võtta, on tihtipeale edukamad, kui need, kes selleks valmis ei ole.

«See on võimatu»

Asjade võimalikkus on suhteline. Mis võib olla teatud tingimustes ühele inimgrupile võimatu, võib teisele grupile teistes tingimustes olla täiesti saavutatav. Kui keegi ütleb, et mingi asi on võimatu, mõtleb ta tihtipeale sellega hoopis lauset: «ma ei ole hetkel võimeline seda tegema.» Edukad ettevõtjad otsivad aga ettekäänete asemel võimalusi võimatut võimalikuks teha.

«See käib kah»

Mõned inimesed purjetavad kogu oma karjääri läbi «see-käib-kah» suhtumisega - nad panustavad igasse ülesandesse täpselt nii palju, kui minimaalselt vaja, kuid mitte rohkem. Edukaks ettevõtluseks sellest aga ei piisa - konkurents on tihe ning juhul kui endast 110 protsenti ei anta, on läbikukkumise võimalus palju suurem.

«Mul on liiga kiire»

Suurem osa ettevõtjatest teavad suurepäraselt sõna «kiire» tõelist tähendust. Ettevõtjaks olemine nõuab paljude erinevate rollide ja vastutuste kandmist ning 24h valmisolekut ettevõtte probleemide lahendamiseks. Sellegipoolest näevad parimad ettevõtjad oma äri ajamist kui põnevat ettevõtmist, mitte kui ränka koormat ning on alati valmis selle nimel veel veidi rohkem pingutama - veel ühe inimesega kohtuma või veel ühte vastutust oma õlgadele võtma.

«Ma annan alla»

Muidugi on hetki, mil sa kahtled enda ettevõtjavõimetes, samuti on hetki, mil sa võid hakata kahtlema, kas kõik ohverdused on seda väärt. Edukad ettevõtjad oskavad seda vaadelda kui normaalset olukorda ning osa arenguprotsessist. Nad ei anna kunagi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles