Euroopa börsidel on päris korralik maavärin

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsimaakler Frankfurdi börsil.
Börsimaakler Frankfurdi börsil. Foto: SCANPIX

Kreeka otsus võlausaldajatega läbirääkimised katkestada ning pühapäeval referendum korraldada põhjustas Euroopa börsidel päris korraliku maavärina, sest kasvab risk, et Kreeka on esimene riik, mis võib eurotsoonist lahkuda.

«Kreeka võlakriis on nüüd päris kriis,» ütles Reutersile Prantsusmaa suurpanga turgude strateeg Kit Juckes. «Aga globaalsed turud ning poliitilised otsustajad kogu maailmas on Kreeka võimaliku maksejõuetuse ja/või eurotsoonist lahkumise suhtes palju paremini valmistunud kui nad olid mõned aastad tagasi,» lisas ta.

«Investorid näevad pühapäeval toimuvat hääletust sisulise referendumina euroala liikmelisuse suhtes,» lisas Suurbritannia suurpanga Royal Bank of Scotland intressitoodete strateeg Michael Michaelides.

Keskpäevaks oli Euroopa 50 suurima börsiettevõtte hinnaliikumist peegeldav index Stoxx 50 kukkunud 3,55 protsenti, Frankfurdi börs 3,2 protsenti Pariisi börs 3,3 protsenti ning Londoni börs 1,5 protsenti.

Tallinna börsiindeks OMXT oli selleks ajaks langenud 1,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles