Air Baltic: maksime Riia lennujaamale sadu kordi rohkem kui Ryanair

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: SCANPIX

Air Balticu teatel selgub lekkinud dokumentidest, et Ryanair maksis Riia lennujaamale ühe lennuki pealt vaid 1 euro, samal ajal kui Air Balticul tuli tasuda peaaegu 500 eurot.


Air Baltic selgitas, et 2009. aasta lõpus muutis Riia lennujaam makse ja tasusid. Juuli algul tekkis Air Baticul kahtlus, et Riia lennujaamas eelistatakse Ryanairi, kes maksab võrreldes Air Balticuga ainult poole tasust, mis ühe reisija kohta ette nähtud. Läti lennufirma esitas konkurentsiametile kaebuse ning andis sisse hagi, nõudes Riia lennujaamalt 6 miljonit latti (132 miljonit krooni).

Hiljuti meediasse lekkinud dokumentide kohaselt on tasude erinevused aga sootuks suuremad. «Meie varasem eeldus oli, et Riia lennujaam võtab Air Balticult Ryanairiga võrreldes ühe teenindatud reisija pealt poole rohkem tasu. Lekkinud dokumentidest selgub aga, et Ryanair maksis ühe lennuki pealt vaid 1 euro, samal ajal kui Air Balticult võeti pea 500 eurot,» ütles Air Balticu president ning tegevjuht Bertolt Flick. «On vastuvõetamatu, et välismaine lennufirma saab eelistatud kohtlemise osaliseks ning peab maksma sadu kordi väiksemaid tasusid kui Air Baltic.»

«Enamgi veel, 2010. aasta alguses kahekordistas Riia lennujaam Air Balticu jaoks maapealse teeninduse, transiitreisijate ning maandumise tasusid ning kehtestas täiesti uue infrastruktuuritasu,» lisas ta. «Me otsustasime oma masked Riia lennujaamale peatada ning nõudsime olukorra lahendamist.»

«Tegime Riia lennujaamale ettepaneku, et edaspidi tasub Air Baltic teenuste eest ettemaksuga,» jätkas Flick. «Lisaks nõuab Air Baltic, et sõltumatud audiitorid koostaksid objektiivse analüüsi Riia lennujaama maksude ning tasude kohta.»

«Air Baltic ei ole valmis katma 90 protsenti Riia lennujaama kuludest,» kinnitas ta.

Riia lennujaam teatas eile, ei teeninda tänasest enam Air Balticu lendusid, kui firma ei maksa ära lennujaamatasude ettemaksu. Mõni tund hiljem  ütles Air Baltic, et tasub Riia lennujaamale nõutud summad ning lennud toimuvad ka reedel plaanipäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles