Eesti turismiettevõtted kannatavad naaberturgude majanduslanguse tõttu

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Palace
Hotell Palace Foto: Jelena Rudi

Pärast lõppenud buumiaastat turismisektoris on teenindusettevõtete kindlustunne koos käibega kolinal kukkunud, sest üha hinnatundlikuma turisti reis on lühem ja pakett odavam ning lähitulevikus seisab ees teadmatus.

Nii hotellide, restoranide kui ka maanteetranspordi- ja logistikaettevõtete viimase kolme kuu käibed on konjunktuuriinstituudi uuringu põhjal halvemad kui sel hooajal tavapärane, kirjutab Äripäev.

Olulised mõjutajad on Vene-Ukraina konfliktist tingitud kaubanduspiirangud ja Eestile oluliste kaubanduspartnerite tagasihoidlik majandusseis. Kui turismisektor ootab nõudluse kasvu, siis transpordi- ja logistikaettevõtted teatavad nõudluse langusest, mis toob omakorda kaasa ka hinnalanguse.

Viru hotelli tegevdirektori Anu Soosaare sõnul mõõdab kindlustunne lisaks olevikule ka tulevikku ja kõik uued seadusemuudatused nagu käibemaksu tõstmine mõjutavad hotelli- ja restoranipidajaid väga palju.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles