Uberi Hiina konkurent kogus viie päevaga 1,5 miljardit dollarit investeeringuid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollar.
Dollar. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Hiina kahe suurima taksorakenduse operaatori ühinemisel loodud iduettevõte Didi Kuaidi teatas eile, et täitis eelmisel nädalal alanud rahastusvooru eesmärgi ehk 1,5 miljardi dollari kogumise vaid viie päevaga, kirjutab Bloomberg.

Didi ja Kuaidi rakendusi opereeriv Xiaoju Kuaizhi Inc teatas, et ettevõte võib otsustada hoolimata sihtsumma täismärkimisest rahastuse kogumist jätkata.

Ühisettevõtte taga on Hiina e-äri hiiglased Alibaba ja Tencent.

Taksorakenduste sõda on Hiinas võtmas alles hoogu üles - maailma edukaim transpordivahendusrakendus Uber teatas äsja, et kavatseb Hiina turule investeerida miljard dollarit.

Eraldi rakendustena toimivad, kuid ühe ettevõtte alla koondatud Didi ja Kuaidi omavad 99 protsenti riigi taksorakenduste turust ja 80 protsenti eraautode transpordivahenduse sektorist, seega on Uberil minna veel pikk maa, et neile kandadele astuda.

Mai lõpust kuni juuni lõpuni viis Didi Kuaidi läbi ka hiigelkampaania - 12 Hiina suurlinna elanikud said sõita Didi Kuaidi autojuhtidega kuu aja jooksul igal esmaspäeval tasuta. Tasuta sõitude koguväärtuseks nimetas ettevõte miljard jüaani ehk 161 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles