Dijsselbloem: Kreeka kokkulepe peab sündima laupäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurogrupi eesistuja Jeroen Dijsselbloem (vasakul) ja Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis.
Eurogrupi eesistuja Jeroen Dijsselbloem (vasakul) ja Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis. Foto: SCANPIX

Eurogrupi esimees Jeroen Dijsselbloem ütles täna, et Kreeka kokkulepe võlausaldajate Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Liiduga peab sündima hiljemalt laupäeval, sest vastasel korral ei jää parlamentidel aega seda heaks kiita, kirjutab BNS.

"See peab homme tõesti juhtuma, sel lihtsal põhjusel, et kokkulepe peab läbima parlamendi - esmalt Kreeka ja siis mitme liikmesriigi oma," ütles euroala rahandusministreid ühendava eurogrupi juht Haagis ajakirjanikele.

Eurogrupi kõnelused Kreeka võlakokkuleppe asjus lõppesid neljapäeval tulemuseta, uus kohtumine on planeeritud laupäevaks.

Kreeka peab 30. juuniks IMF-ile tagasi maksma 1,6 miljardit eurot ning Euroopa Keskpangale 20. juuliks 3,46 miljardit eurot. 

"Lõpuks on meil vaja ainult paketti, mis Kreeka jalule aitaks, ja see nõuab palju rohkem tegutsemist nii reformi- kui kärperindel, aga tegusid on vaja," rõhutas Dijsselbloem.

"Usaldus tuleb taastada. See nõuab kokkulepet, hulka reforme ja need tuleb läbi viia. Kui tundub, et mõned reformid ei ole vajalikud, ei tule sel iial lõppu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles