Venemaa parlament soovib Washingtoni kapitooliumile sarnast hoonet

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa senaatorite südame võitis Washingtoni kapitooliumile sarnane parlamendikeskuse projekt.
Venemaa senaatorite südame võitis Washingtoni kapitooliumile sarnane parlamendikeskuse projekt. Foto: http://ria.ru/society/20150624/1085224674.html

Venemaa parlamendi ülemkoja Föderatsiooninõukogu liikmed ja ametnikud hääletasid eile uue parlamendikeskuse projekti poolt, mis meenutab väliselt lausa äravahetamiseni Ameerika Ühendriikide parlamendihoonet, teatas RIA Novosti.

Arhitektuuribüroo Jevgeni Gerassimov ja partnerid saavutasid senaatorite silmis poolehoiu hoonega, mille kupliga peasissekäigust vasakule jääb ülemkoja – Föderatsiooninõukogu tiib, paremale alamkoja – Riigiduuma tiib. Hoone keskosasse soovitasid autorid rajada parlamentarismi muuseumi ja selle kohale klaaskupli alla parlamendi raamatukogu.

Kokku hääletas konkursile esitatud töid 636 inimest, kellest 34 protsenti soovisid edaspidi töötada just Washingtoni võimukantsile sarnases majas.

Venemaa parlamendikeskuse ehitamine peab algama juba järgmisel aastal. Hoone mahuks saab 345 000 ruutmeetrit, ning maksumuseks kujuneb 1,5 miljardit dollarit.

Samas teatas Föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvienko, et ükski esitatud projektidest ei vasta esitatud nõuetele.  Matvienko tegi ettepaneku moodustada parlamendi mõlema koja liikmetest komisjon, kuhu kaasatakse ka arhitekte. „Me ehitame sajanditeks, see peab olema praktiline, funktsionaalne, väärikas,“ lisas Matvienko.

Venemaa parlamendiliikmete arhitektuuriline valik mõjub seda hämmastavamalt, et just nende endi poolt tagant piitsutatav propaganda näitab Ameerika Ühendriike Venemaale kõige vaenulikuma maana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles