Bussireisijate arv liigub aina tõusvas joones

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliinibuss.
Tallinna linnaliinibuss. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Bussireisijate arvud nii valla-, linna- kui maakonnaliinidel on võrreldes eelmise aastaga tunduvalt kasvanud.

Statistikaameti andmetel tehti selle aasta esimeses kvartalis bussiga liini- või juhuvedudel 41,8 miljonit reisi, mis on 8,2 protsenti rohkem kui mullu samas kvartalis.

Võrreldes mullu neljanda kvartaliga kasvas reisijate arv esimeses kvartalis 12 protsenti.

Linnaliinidel sõitis esimeses kvartalis kokku 33,8 miljonit inimest, mis on 7,9 protsenti enam kui aasta tagasi ja 10,6 protsenti enam kui eelnenud kvartalis.

Maakonnaliinidel sõitis tänavu esimeses kvartalis 4,9 miljonit inimest, mis on 13,4 protsenti rohkem kui mullu samal ajal ja 21,5 protsenti rohkem kui neljandas kvartalis. Vallaliinidel sõitis esimeses kvartalis 463 700 inimest, mis on 35,2 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal ja 18,8 protsenti rohkem kui neljandas kvartalis.

Riigisiseseid kaugliine kasutas esimeses kvartalis 997 600 inimest, mis on 12,3 protsenti vähem kui mullu samal ajal ja 3,3 protsenti vähem kui 2014. aasta neljandas kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles