Välismaised tööpakkujad loodavad Eestist leida lihttöölisi ja arste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaised tööpakkujad loodavad Eestist leida lihttöölisi ja arste
Välismaised tööpakkujad loodavad Eestist leida lihttöölisi ja arste Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Homme rahvusraamatukogus toimuval messil on inimestel võimalik kohtuda Euroopa riikide tööandjate ja -nõustajatega, peamiselt otsitakse Eestist lihttöölisi ja meditsiinitöötajaid.

Eestis leiavad töö aga peamiselt spetsialistid. Kui varasematel aastatel oli tööandjate huvi välismaise tööjõu vastu kesine, siis sel aastal on ka tööandjad rohkem Euroopas ringi vaatama hakanud.

Siiani on eestlaste seas kõige populaarsemaks sihtmaaks Soome, kuhu pürgib tööle umbes pool kõigist inimestest, kes loodavad väljaspool Eestit rakendust leida. Teisel kohal oli varasematel aastatel Saksamaa, kuid erinevalt enamikust Euroopa riikidest tuleb Saksamaal enne tööle asumist hankida endale tööluba ning sel aastal on populaarsuselt teiseks sihtkohaks tõusnud Suurbritannia, kinnitab EURES Eesti teenusejuht Marta Traks.

Soomes pakutakse tööd toiduainetööstuses, suurköökides, pesulates, munitsipaaltöödel, samuti otsitakse meditsiinitöötajaid ja isegi ühte eesti-inglise tõlki. Ka Suurbritannias vajatakse ennekõike arste, õdesid ja hooldajaid. Homme on võimalik kohtuda ka Norra tööandjatega, kes on ennekõike huvitatud ehitus- ja tööstustöölistest, inseneridest ja meditsiinitöötajatest.

15 protsenti Eesti elanikest on välismaal töötanud ning 38 protsenti peab võimalikuks, et teeb seda tulevikus. Enamik neist 38 protsendist arvab, et töötab välismaal alla 5 aasta. 24 protsenti aga arvab, et töötab seal nii kaua kui võimalik, kirjutab Eurobaromeeter. 53 protsenti Eesti elanikest ei pea võimalikuks, et nad tulevikus välismaal töötavad, vahendab EURES.

Töötukassa paneb inimestele aga südamele, et enne välismaale tööle asumist tuleks tutvuda oma õigustega ning uurida ettevõtte tausta, kuhu tööle minnakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles