Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Piltuudis: kruiisilaevas asuv üllatav ruum

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Viking Line alus Mariella on 30 aastat vana ja laeva ehitades rajati sinna ka ruum, mille olemasolust pole paljud reisijad teadlikud.

Peamiselt Helsingi ja Stockholmi vahel kruiise tegeva Viking Line laeva Mariella pardal asub külmkamber, mida teistel alustel ei ole. Kui muidu on laevades olevad külmikud vaid selleks, et söögikohad saaksid seal oma varusid täiendada, siis Mariellal on üks külmkamber just reisijate jaoks.

Foto: Hanneli Rudi

Tavalist rongijaama pakihoidu meenutavatesse kappidesse saab reisija jätta oma toidu, mis muidu võiks rikneda. Kapi kasutamise eest tuleb tasuda müntidega.

Omal ajal kasutasid seda võimalust agaralt soomlased, kes kasutasid Stockholmis käies võimalust koju kaasa osta odavat vorsti ja juustu. Tänapäeval hoitakse seal peamiselt imikutoitu. Teistel Viking Line alustel see puudub.

Tagasi üles