Mainor Ülemiste emiteeris 2 miljoni euro eest võlakirju

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainor Ülemiste AS juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Mainor Ülemiste AS juhatuse esimees Margus Nõlvak. Foto: Albert Truuvaart / Scanpix

Baltimaade suurima ärilinnaku arendaja Mainor Ülemiste AS emiteeris suunatud emissiooni käigus 3,5-aastaseid tagamata võlakirju aastaintressiga 7 protsenti. Võlakirjaemissiooni kogumaht on 5 miljonit eurot, millest juunis emiteeriti 2 miljonit.

Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on emissiooni eesmärgiks rahastada jõudsalt areneva Ülemiste City ärilinnaku järgmiseid projekte. «Meie jaoks on tegemist esimese võlakirjaemissiooniga ning soovime oma võlakirjad viia NASDAQ Balti alternatiivbörsile First North, et tekitada suurem huvi institutsionaalsete ja eraisikutest investorite seas,» ütles Nõlvak. «Selle aasta eesmärgiks on kaasata võlakirjaturult kokku 5 miljoni euro eest vahendeid, pakkudes investoritele võimalust osaleda Baltimaade suurima ärilinnaku rajamises,» lisas Nõlvak, kelle kinnitusel soovib ettevõte kasutada kapitaliturgude finantseerimist koos pangalaenudega ka edaspidiste arendusprojektide rahastamiseks.

Juunis toimunud suunatud emissiooni käigus märkisid võlakirju Baltimaade era- ja finantsasutuste investorid. Võlakirjaemissiooni finantsnõustajaks oli AS Redgate Capital ning juriidiliseks nõustajaks advokaadibüroo Raidla Ellex.

«Tegemist on madalaima intressiga tagamata võlakirjadega, mis peale 2008. aastat Eesti kohalikul kapitaliturul välja on lastud. See näitab Eesti ja teiste Balti finantsinvestorite usaldust Eesti majanduskeskkonna ja tugevate ent reitinguta emitentide võlakirjade vastu,» ütles Redgate Capitali juhatuse liige Aare Tammemäe, kelle sõnul märkisid Mainor Ülemiste esimesi võlakirju ka mitmed rahvusvahelised institutsionaalsed investorid.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak. 36 hektaril on välja ehitatud 91 000 m2 üüritavat büroopinda, kus ligi 300 ettevõttes töötab täna juba 6000 inimest. Arendajate nõukogud on heaks kiitnud veel 65 000 m2 kontoripinna ehitamise.  2025. aastaks plaanitakse rajada kokku 300 000 m2 büroopinda, 125 000 m2 kortereid, spordikompleks, kultuurikeskus, pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles