Kreeka mured viisid bitcoini tõusule

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaalvaluuta Bitcoin.
Virtuaalvaluuta Bitcoin. Foto: JIM URQUHART / REUTERS

Virtuaalvaluuta bitcoin tegi eile oma viimase aja suurima tõusu, kallinedes USA dollarites seitse protsenti, sest euroala ja eriti kreeklased kindlustavad end Grexiti vastu, vahendab Reuters.

Bitcoini kurss tõusis eile Bitstampi börsil kahe viimase kuu rekordtasemele, 252,05 USA dollarini, teatas agentuur.

Bitcoinidega kaupleva ettevõtte Quantave asutaja Paul Gordon ütles, et Kreeka euroalast lahkumise ehk Grexiti suurenev tõenäosus on viimase bitcoini ralli taga. Ta märkis, et bitcoin pakub alternatiivset rahapaigutusvõimalust inimestele, kes on mures tõenäoliselt Kreekas rakenduva kapitalikontrolli pärast.

Vaultoro.com-i asutaja Joshua Scigala ütles Reutersile, et kreeklased ostavad bitcoine seetõttu, et nende usk ametivõimudesse on kadumas. Samuti on selgusetu, millist valuutat Kreeka pärast võimalikku Grexitit kasutama hakkab ning bitcoin pakub selles ebakindluses inimeste rahale n-ö turvasadamat.

«Inimesed on mures oma perekonna varanduse või säästude pärast, kardavad, et need võivad jääda pankadesse kinni. Pigem hoiavad nad muud likviidset vara, nagu kuld või bitcoin,» ütles Scigala.

Scigala sõnul on kahe viimase kuu jooksul, samal ajal kui Kreeka valitsus on läbi rääkinud rahvusvaheliste kreeditoridega, Kreeka IP-aadressidelt tehtud ostude arv suurenenud 124 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles