Miljardär alustavatele ettevõtjatele: selgita võimalikult ruttu välja oma nõrgad kohad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sara Blakely.
Sara Blakely. Foto: SCANPIX

Miljardär Sara Blakely jagas eelmisel nädalal äriajakirja Forbes poolt korraldatud üritusel alustavatele ettevõtjatele kasulikke nõuandeid.

Blakely sõnul tuleb enda oskusi ja võimeid objektiivselt analüüsida ning keskenduda ainult oma tugevustele.

«Kohe, kui sul on võimalik seda endale lubada, palka spetsialistid nende aladega tegelema, milles sa oled nõrk,» ütles ta. «Need asjad, milles sa hea ei ole, on ka tavaliselt need asjad, mis sulle ei meeldi.»

Sukkpükste ja vormiva pesu impeeriumi Spanx rajaja Blakely palkas ettevõttele tegevjuhi kaks aastat peale selle asutamist ehk kohe, kui tal selleks võimalus ja sobiv kandidaat tekkis. Tänu sellele sai ta keskenduda enda tugevatele külgedele nagu turundus, müük ja uute toodete arendamine.

«Tegevjuhi palkamine oli mulle enda tugevustele keskendumise juures kriitilise tähtsusega samm,» selgitas ta.

Forbes hindab 2000. aastal Spanxi asutanud Blakely varanduse väärtuseks umbes miljard dollarit ning ta on figureerinud ka Forbesi maailma mõjukaimate naiste edetabeli esisajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles