Pangaliitu asub juhtima Robert Kitt

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kitt
Robert Kitt Foto: Jaanus Lensment

Eesti Pangaliidu uueks juhatuse esimeheks valiti Swedbanki juht Robert Kitt. Robert Kitt vahetab välja 2014.a. sügisest Pangaliitu juhtinud Riho Unti. 

Pangaliidu uue juhi Robert Kiti sõnul jätkab Pangaliit liikmespankade huvide esindamist õigusaktide väljatöötamisel, koostöö koordineerimist maksesüsteemide arenduse, rahapesu tõkestamise ja turvalisuse alal. «Pangaliidu peamine roll on kindlasti erinevate seadusandlike algatuste koosmõju analüüsimine ja pangandussektori huvide eest seismine keskusteludes seadusandjaga,» ütles Kitt. «Nii Eestis kui Euroopas on viimastel aastatel pangandussektori reguleerimisele omajagu tähelepanu pööratud ja palju on uusi piiranguid, samal ajal oodatakse üle Euroopa  majandusaktiivsuse kasvu ning pankade rolli selles nähakse intensiivsema laenupakkumise näol. Tegu on mõnevõrra vastukäivate ootustega,» sõnas ta.

Kitt lisas: «Samal ajal toovad lähiaastad nii pankade kui tarbijate jaoks erinevaid uuendusi digitaalsetes kanalites, mis edendavad konkurentsi ja turule tuleb uusi mugavusteenuseid.» Ta loetles oluliste märksõnadema turvalist isikutuvastamist, e-residentide edukat teenindamist ja mitmeid muid e-projekte, millega kaasnevad arendused, mida ükski siinsetest pankadest vältida ei saa. «Ühiselt nende teemade vaatamisel võime leida sektorisisest sünergiat, mis on kasuks nii klientidele kui pankadele,» lausus Kitt.

Traditsiooniliselt vahetuvad Pangaliidu juhatuse esimehed iga kahe aasta järel rotatsiooni korras. Kitt  juhib Pangaliidu juhatuse tööd kuni 2017. aastani.

Vaata, kes esindavad liidus liikmespanku.

Pangaliidu 12 liikmespanka on esindatud juhatuses järgnevalt: Riho Unt SEB Pangast, Robert Kitt Swedbankist, Aivar Rehe Danske Bankist, Petri Nikkilä Nordea Pangast, Valmar Moritz Krediidipangast, Sofia Kirsimaa Citadele Bankist, Valeri Haritonov Tallinna Äripangast, Meelis Paakspuu DNB Pangast, Erki Kilu LHV Pangast, Hannes Kaadu Pohjola Pangast, Riho Rasmann Versobankist ja Annika Nordström Handelsbankenist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles