Meditsiiniline marihuaana päästab kohalikud lehed hukust

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaanataimed.
Marihuaanataimed. Foto: SCANPIX

Seni tegi meditsiinilisel eesmärgil kasutatav marihuaana imesid vaid haigetele, kes kasutasid seda ravi eesmärgil, kuid nüüd näib, et narkootikum on osutunud kasulikuks ka ajalehtedele.

Kui kõrvale jätta meditsiinilise marihuaana kasutuse kohta käivaid debatte, siis on lehtede jaoks üks tuluallikateks justnimelt narkootikumide reklaamid eriti neis USA osariikides, kus mõnuaine kasutamine on lubatud, vahendas The Wire.

Jeremy Peters New York Times’ist ütles, et eriti sellistes osariikides nagu Colorado, California ja Montana, kus mõnuainet võib ravieesmärgil kasutada, jooksevad erinevad ajalehed lausa tormi marihuaana pakkujatele.

Nii mõnigi sellistest ettevõtetest supleb narkootikumi pealt teenitavas rahas ja annab ka teistele oma õitsvast ärist hea meelega teada.

Ajakirja Independent asutaja ja kirjastaja John Weissi sõnul on meditsiiniline marihuaana nagu õnnistus, mida on kaua oodatud.

«Veel aasta tagasi polnud see meie turundusplaanis sees, kuid nüüd moodustavad sellised reklaamid umbes kümme protsenti paberväljaande tuludest,» lisas Weiss.

Praegu on siiski veel raske hinnata, kui suur osa kogu turust narkootikumide reklaamid moodustavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles