Maxima saab Riias uue pesa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piritale kavandatav Maxima kauplus.
Piritale kavandatav Maxima kauplus. Foto: Pirita linnaosa valitsus

Leedu firma Akropolis LT on uuesti lauale tõstnud projekti suure kaubandus-meelelahutuskompleksi rajamiseks Zadvinjes endise tehase Rigaselmaš territooriumil, kuhu muu hulgas tuleb ka Maxima.


Riia linnaarenduse komitee kiitis heaks detailplaneeringu algatamise kokku 11 hektari suurusel territooirumil, teatas Biznes@Baltija.

Tellimuse detailplaneeringu andis sisse firma Daugavgrīvas NIP, mis esindab Akropolise huve ja on valmis enda peale võtma kõik sellega seotud kulutused. Uue keskuse nimeks saab Zunda.

Ankurüürnikuks uues keskuses võib saada supermarketite kett Maxima, millele on planeeritud 7200 ruutmeetrit. Kogu keskuses tuleb kaubanduspinda 92 000 ja äripinda 91 000 ruutmeetrit. Lisaks erinevatele kohvikutele ja restoranidele tulevad uude keskusse ka mitme saaliga kinoteater ja 20 rajaga bowling.

Projekti üldist maksumust pole esialgu teatatud, kuid varem on Akropolis olnud valmis investeerima sellesse 137 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles