Koger: tööseisak tekkis erimeelsuste tõttu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remont rahvusooperis Estonia. Koger & Partnerid.
Remont rahvusooperis Estonia. Koger & Partnerid. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Koger ja Partnerite juht ja omanik Andres Koger võttis omaks RKASi süüdistused Koidula piiripunkti ehituse viibimise osas, kuid märkis, et need olid tingitud tellija ja ehitaja vahelistest erimeelsustest.

«Kogu protsess on paraku kulgenud üle kivide ja kändude juba ehitustööde algusest peale: objektil tekkisid meie RKAS-i poolt objektile võetud objektijuhi meeskonna vahel olulised erimeelsused juba projekteerimisprotsessis,» kirjeldas Koger e-kirjas olukorda.

Ta lisas, et erimeelsused põhjustasid niivõrd olulist ajalist kadu, et projekti lõpetamine algselt kavandatud viisil ei olnud enam võimalik ning tekkinud viivitusperioodi langes ehitushindade oluline tõus.

«Kuna RKAS ei olnud nõus viivitusega seotud hinnatõusu kompenseerima, ei olnud jätkamine enam võimalik ja Koger & Partneid AS esitas omapoolse ülesütlemisavalduse juba 17.08.10,» täpsustas ta.

Koger ütles, et on pärast avalduse saatmist üritanud olukorda veelkord lahendada, kuid ühisele nägemusele pole kahjuks jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles