Arenguideede konkursi võitja ärgitab veebirakenduse abil elu parandama

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Arengufond valis täna Arenguideede konkursil välja 11 parima idee seast kaks võiduprojekti, mis said auhinnaks 24 000 euro suuruse stipendiumi ja võimaluse hakata oma ideed teostama koos professionaalse meeskonnaga Arengufondi kontoris. Üheks võiduideeks oli Sammulugeja projekt.

Sammulugeja on projektimeeskonna liikme Andero Uusbergi kirjeldusel veebikeskkond, kus inimesed saavad anda mikrolubadusi. Sellega soovib meeskond kiirendada protsesse, mille kaudu arenevad ühiskondades sotsiaalsed normid. 

«Me selgelt usume, et moodne ühiskond on selline, kus head ideed ei tule kuskilt ülevalt, tarkade tagatoast või valgustatud juhi käest, vaid need kasvavad altpoolt üles,» kommenteeris Arengufondi juhatuse esimees Pirko Konsa. Tema sõnul on Sammulugeja projekt oluline, kuna see näitab, et iga väike samm loeb ja igaüks saab anda oma panuse, et ühiskonnas ja inimeste mõtlemisviisides midagi muutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles