Ettevõtjad: suur palgakasv saeb oksa, millel istume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Käo.
Jüri Käo. Foto: Toomas Huik

See, et ettevõtete kasumlikkus on märkimisväärselt vähenenud, kuid palgad seejuures kogu aeg tõusnud, on suurettevõtja Jüri Käo sõnul viimase kahe aasta probleem, mis hakkab ühel hetkel mõjutama ka tööhõivet.

«Palgakasvu osas tuleb olla konservatiivne, ühiskonna ootus on küll väga jõuliselt palgakasvule suunatud, aga see saeb seda sama oksa, millel me istume,» ütles Käo, vahendas Äripäev

Kaubaveoaluste jaoks materjali tootva Toftani tegevdirektori Martin Arula sõnul ei ole palgakasv üksi peamine kasumi kadumise mootor, seda mõjutab olulisel määral ka olukord välis- ja tooraineturgudel.

Kalevi tegevdirektor Kaido Kaare nõustus, et palgasurve on olemas, kuid ta ei näe veel, et see investeeringuid pidurdaks. «Ettevõte peab omale ka kasumlikkust kasvatama, kuid kõik peab olema tasakaalus - tuleb nii aeg-ajalt töötajatel palka tõsta kui investeerida,» sõnas ta. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles