Vaata, kes on Eesti eelistatuim tööandja

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia uus hoone (Lelle 22)
Eesti Energia uus hoone (Lelle 22) Foto: Eesti Energia

Eesti eelistatuimaks tööandjaks sai teist aastat järjest Eesti Energia, järgnevad Tallinna Sadam, Tallink ja RMK. TNS Emori igakevadises tööandjate maine uuringus positsioneerus pankrotiohust hoolimata viiendale kohale Estonian Air.

«Pingerida näitab, et tööandjatena on kõige atraktiivsemad riigi omanduses olevad ja turismivaldkonnaga seotud ettevõtted,» ütles TNS Emori juhtekspert Mari-Liis Eensalu pressiteates. «Riigiettevõtete puhul hinnatakse kõrgelt töökohtade stabiilsust, turismiga seotud tööd tunduvad aga huvitavad ja vaheldust pakkuvad.»

TNS Emori tööandjate maine uuring toimus sel kevadel kümnendat korda. Kümme aastat tagasi oli Estonian Air veel liidripositsioonil. Ka Eesti Energia ja Tallink kuulusid toona pingerea tippu.

Võrreldes 10 aasta taguse  uuringuga on Eensalu sõnul tipptööandjatest kõige suurema tõusu  teinud RMK, kes asus kolmanda kümne lõpus: «RMK panus puhkevõimaluste arendamisse  on muutnud organisatsiooni nähtavamaks ja maine positiivsemaks.» 

Esiviisikust on 10. koha piirimaile langenud toonane Reval Hotelligrupp (nüüd Radisson Blu Hotels) ja Hansapank (tänane Swedbank). Kinnisvarabuumi laineharjal kuulus esikümnesse ka Merko Ehitus, kes positsioneerus tänavu 18. kohale.

50 mainekamat tööandjat seadsid aprillis 2015 pingeritta 1522 palgatöötajat üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles