Vene trollid ründavad Merkeli Instagrami kontot

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkel ja Putin 10. mail Kremlis
Merkel ja Putin 10. mail Kremlis Foto: Kirill Kudryavtsev/AP

Venemaa internetitrollid on asunud ründame Saksamaa kantsleri Angela Merkeli vastloodud Instagrami kontot vaenulike ja kriitiliste kommentaaridega.

BBC teatel liitus Merkel Instagramiga juuni alguses ja on üles riputanud enam kui 50 fotot. Paljud neist on nüüdseks paraku varustatud teda isiklikult kritiseerivate ja Venemaa liidrit Vladimir Putinit taevani kiitvate kommentaaridega. Pole täpselt teada, kas rünnaku organiseerisid mõned üksiküritajad või koordineeritud rühmitus.

Kommentaarid on kirjutatud kas vene keeles või venepäraste nimedega kasutajate poolt. Küll lubavad nad peagi Berliinis tagasi olla, küll meenutavat mõni foto neile Hitlerit maailmasõja lõpu aegses punkeris.

Ainsad positiivsed kommentaarid, nagu öeldud, on adresseeritud Vladimir Putini aadressil ning neis nimetatakse teda suurmeheks ja parimaks presidendiks.

Merkeli kabineti töötajad üritavad jõudumööda sobimatuid kommentaare kustutada, kuid mõni on neilgi kahe silma vahele jäänud ja uutel ei paista lõppu saabuvat.

Raadio Vaba Euroopa ja New York Times teatasid mõne aja eest, et Venemaa on loonud nn trollivabriku, mille ligi 400 töötaja ainsaks tööülesandeks on Kremli-meelse propaganda tootmine veebikommentaaride näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles