Sony endine finantsjuht kritiseeris praegust tegevjuhti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony tegevjuht Kazuo Hirai.
Sony tegevjuht Kazuo Hirai. Foto: SCANPIX

Sony endine finantsjuht Tamotsu Iba saatis ettevõtte juhatusele kirja, milles kritiseeris tegevjuhti Kazuo Hiraid, kuna too ei keskendu piisavalt innovatsioonile, kirjutab Reuters.

Tegu on juba kolmanda kritiseeriva kirjaga, mille Iba on selle aasta jooksul juhatusele saatnud. Selle sisus laitis endine finantsjuht maha plaanid anda Sony erinevatele üksustele otsuste tegemisel rohkem iseseisvust ning väitis, et Hirai peaks ettevõtte ümberstruktureerimise asemel keskenduma pigem innovatsioonile.

23. juunil toimub Sony iga-aastane aktsionäride koosolek. Kuigi Iba omanduses on vaid väike osa ettevõtte aktsiatest, on ta nn «vana poiss» ehk mõjuka Sony endiste tippjuhtide võrgustiku liige, mis suutis oma koha pealt lahti kangutada firma eelmise juhi Howard Stringeri.

Analüütikud siiski ei usu, et sama korduks Hirai puhul, kuna Sony aktsia hind on tema juhtimise all viimase aastaga kallinenud kahekordseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles