Nõudeid rikkunud meelelahutusasutusi ootavad tõsised trahvid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi.
Ööklubi. Foto: Panther Media/Scanpix

Päästeameti inspektorid tegid reidi Valga, Otepää ja Viljandi meelelahutusasutustes ja toitlustusettevõtetes ning leidsid ühes Viljandi ööklubis ja pubis samu rikkumisi, mis eelmiselgi kontrollil.

See toob ohutusnõuete rikkujatele kaasa tõsisemad trahvid, teatas päästeamet.

Kokku kontrolliti 14 klubi, pubi ja baari. Tuleohutusnõuded olid täidetud Otepää ööklubides, Valga baaris Conspirator ning Viljandi Pärimusmuusika Aidas. Ülejäänud külastatud kohtadest leiti tuleohutusnõuete rikkumisi.

Neljas kohas oli takistatud evakuatsiooniteedest läbipääs, mis tähendab, et õnnetusel oleks inimeste väljapääs hoonest raskendatud. Enamus ülejäänud rikkumisi olid seotud tulekustutitega, mille kontrollitähtaeg oli ületatud või ei pääsenud kustutile korralikult ligi.

Kahjuks leiti kahes Viljandi meelelahutuskohas, pubis Suur Vend ja ööklubis Qclub, samu rikkumisi, mis eelmisel kontrollil. Pubis Suur Vend oli üks evakuatsioonipääs tõkestatud toolidega ning köögiruumides tuletõkkeuksed puuklotsidega lahtisena fikseeritud. Lahtistest tuletõkkeustest pole aga tulekahjul kasu, sest nad ei peata tule levikut. Klubis Qclub olid ka sel korral evakuatsioonipääsule paigutatud õllekastid.

«Tuleohutusnõuete täitmine, mille hulgas on ka evakuatsiooniteede vaba läbipääsu tagamine, on ettevõtte kohustus.  Tuleohutusnõudeid tuleb täita kogu aeg, mitte oodata inspektorite sekkumist ja sellega kaasnevaid menetlustoiminguid,» ütles Lõuna päästekeskuse juhi asetäitja järelevalve alal Viljar Schmidt.

«Autoga sõitma minnes ei oota keegi, et lubatava kiiruse ütleb alles autot kinnipidav politseinik. Piirangud on kirjas liikluseeskirjades, need peavad olema juhile teada ning kui juht nende vastu eksib, siis vastutab ta teo tagajärgede eest. Sama loogika kehtib ka tuleohutusnõuete puhul.»

Kergemate rikkumiste puhul tegid inspektorid hoiatuse, aga raskemate puhul alustati väärteomenetlust, mis võib lõppeda rahatrahviga. Füüsilisele isikule ulatub trahv 1200 euroni ja juriidilisele isikule 3200 euroni. Päästeameti järelevalveinspektorid jätkavad reidide korraldamist meelelahutusasutustesse, et tuleohutusnõuded oleksid täidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles