SEB lõpetab sularahatehingud mitmete valuutadega

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani jeen.
Jaapani jeen. Foto: SCANPIX

Väikese nõudluse tõttu lõpetab SEB alates 1. detsembrist kontorites sularahatehingute tegemise Austraalia dollari, Kanada dollari, Tšehhi krooni, Ungari forinti, Jaapani jeeni ja Poola zlotiga.


SEB teatas, et lõpetab nendes valuutades sularahas valuutavahetuse ning sularaha sisse- ja väljamaksed kontolt.

Elektrooniliselt jätkub arveldamine samades valuutades nagu ennegi. Olemasolevad arvelduskontod neis valuutades jäävad alles ja ülekandeid antud vääringutes saab endiselt teha, vaid sularaha tuleb kontolt välja võtta mõnes muus valuutas.

Euro võidukäik peamise tehinguvaluutana on vähendanud nõudlust muude vääringute järele, põhjendas SEB muudatust. Kui 2002. aastal tehti 44 protsenti välisvaluuta sularahatehingutest SEBs eurodes, siis selle aasta lõpuks on eurotehingute osakaal kasvanud juba üle 80 protsendi. Eurole järgnevad populaarsuselt USA dollar, Vene rubla ja Rootsi kroon. Teiste valuutade osakaalud on SEB sõnul väga väikesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles