Moskva musta nimekirja sattunud Andres Parvet valdab teadmatus

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Novodevitšje kloostri kellatorni põleng
Moskva Novodevitšje kloostri kellatorni põleng Foto: SCANPIX

Moskva koostatud musta nimekirjaga sai sissesõidukeelu Venemaale teiste seas ka siseministeeriumi nõunik ning endine Kaitsetööstuse liidu tegevjuht Andres Parve, kes ei tea enda nimekirja sattumise põhjust.

Andres Parve ütles, et ta ei soovi teemat enne põhjalikumalt kommenteerida, kui on selge, kas välisministeerium küsib nimekirja kohta Moskvast infot. Ta tõdes, et sai informatsiooni uudistest ning sellest rohkem taustainfot tal pole.

Parve arvas, et tõenäoliselt on nimekirja sattumine seotud tema varasema tööga Kaitsetööstuse liidus. Kuigi Moskva koostatud nimekirjas on ta märgitud Kaitsetööstuse liidus juhtivatel kohtadel tegutseja ning Eesti delegatsiooni juhina NATO tööstusnõunike grupis, on see Parve sõnul vana info. Parve töötas Kaitsetööstuse Liidu tegevjuhina aastatel 2011–2013, kuid praegu on ta siseministeeriumi nõunik.

Parve hinnangul ei mõjuta nimekiri teda mingitki moodi, kuna lähiajal pole tal niikuinii kindlasti plaanis Venemaale reisida. Tema sõnul on selliste nimekirjade koostamine iga riigi diplomaatiline õigus. «Aga loomulikult, eks ta on ebameeldiv üllatus, et minu nimi sinna sattus, sest ma ei oska seda üldse kommenteerida,» lausus Parve.

Soome ajaleht Helsingin Sanomat avaldas nädalavahetusel nimekirja 89 isikust, kellel on keelatud Venemaale reisida. Nende hulgas on kaheksa Eesti poliitikut ja julgeolekuga seotud isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles