Tööportaal: hinnatõus pole muutnud palgaootuseid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Tööportaal CV Keskus viis oma külastajate seas läbi traditsioonilise palgaküsitluse, millest selgus, et viimased hinnatõusud pole kuigi palju mõjutanud inimeste palgaootusi.

Küsitluse põhjal on 49,5 protsenti inimestest nõus töötama 12 500-kroonise või väiksema brutopalga eest. Selle aasta juunikuus oli sarnaste ootustega inimesi  49,1 protsenti.

«Hoolimata kärast oodatava hinnatõusu ümber ei ole töötajate ootused sissetuleku osas märkimisväärselt muutunud. Väikene nihe on toimunud alla 10 000-kroonise palga soovijate hulgas, seal on vastajate osakaal pisut kasvanud ja seda peamiselt kõrgema palga soovijate arvelt, kus on toimunud vähenemine,» kommenteeris küsitluse tulemust CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil.

Alla 10 000 kroonise palgaga nõus 30,6 protsenti vastajatest (juunis 2010 - 27,5 protsenti).  Miinimumpalga eest on täistöökohaga nõus töötama 1,6 protsenti vastanutest (juunis 2010 2,1 protsenti).  Üle 20 000-kroonist kuupalka soovib 15,4 protsenti vastajatest (juunis 2010 16,1 protsenti).

Heil lisas siiski, et nüüd, kui mõningates valdkondades on ka müügimahud kasvama hakanud, võib taas tekkida töötajatel tõsisem argument palgatõusu küsimiseks, kuna suurema turunõudluse rahuldamiseks vajalikke spetsialiste ja oskustöölisi Eestis napib.

Küsitlus toimus septembri viimastel päevadel ja vastajaid oli ligi 1000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles