Rootsi valitsus vallandab ehitusbuumi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson sotsiaaldemokraatliku partei kongressil esinemas.
Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson sotsiaaldemokraatliku partei kongressil esinemas. Foto: Ingemar D Kristiansen / Sydsvenskan / Scanpix

Rootsi vasaktsentristlik vähemusvalitsus kavandab suuri investeeringuid infrastruktuuri, täitmaks oma keskset valimislubadust: töötuse vähendamist.

Rahandusministri Magdalena Anderssoni sõnutsi on potentsiaal suur, kuna riiklike investeeringute osakaal Rootsi majandusest on püsinud stabiilsena alates 1980ndatest, samal ajal kui erainvesteeringud on vähenenud.

Valitsus võtab sihikule kulutused teedesse ja raudteedesse ning plaanib muu hulgas luua kiiremaid ühendusi suuremate linnade vahel, vahendab ministri sõnu Bloomberg Business.

Projektidesse julgustatakse investeerima riiklikke pensionifonde, samuti otsitakse võimalusi ehitada infrastruktuuriobjekte laenuraha eest.

Plaanis on ka elamuehitus madala sissetulekuga kodanike tarbeks, mis «tekitab palju töökohti», mainis minister.

Rootsi valitsevad sotsiaaldemokraadid lubasid rahvale, et toovad töötusmäära 2020. aastaks kõige madalamale tasemele Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles