Eestis toodab enim teenindussektor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima paigutab oma kauplustesse hääletuspuldid, et ostjad saaksid hõlpsamalt teenindust hinnata. Pildil Pärnu Maxima saalitöötaja Sergei.
Maxima paigutab oma kauplustesse hääletuspuldid, et ostjad saaksid hõlpsamalt teenindust hinnata. Pildil Pärnu Maxima saalitöötaja Sergei. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virus, on suurima osatähtsusega teenindussektor.

Samas on läbi aastate jälgitav trend, et primaarsektori osatähtsus maakondades väheneb tööstus- ja teenindussektori kasuks, teatas statistikaamet.

Seevastu Ida-Viru maakonnas on ligi pool kogu lisandväärtusest loodud tööstussektoris. Tööstussektori osatähtsus on Ida-Viru maakonnas alates 1996. aastast üldjoontes aina suurenenud. See peegeldab mäetööstuse, elektrienergia ja töötleva tööstuse olulist rolli selle maakonna majandustegevuses.

Primaarsektor hõlmab põllumajanduse, jahinduse ja metsamajanduse ning kalapüügi tegevusala.

Tööstus- ehk sekundaarsektor tähendab mäetööstust, töötlevat tööstust, elektrienergia-, gaasi- ja veevarustust ning ehitust.

Teenindus- ehk tertsiaarsektor hõlmab hulgi- ja jaekaubanduse, hotellide ja restoranide, veonduse, laonduse ja side, finantsvahenduse, kinnisvara rentimise ja äritegevuse, avaliku halduse ja riigikaitse, kohustusliku sotsiaalkindlustuse, hariduse, tervishoiu ja sotsiaalhoolekande, muu ühiskonna-, sotsiaal- ja isikuteeninduse tegevusala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles