Üllatus: millist nutiplatvormi kasutab 157 miljoni elanikuga Bangladeshi müüduim nutitelefon

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Z1
Samsung Z1 Foto: Samsung

Uuringufirma Counterpoint Research andmetel oli Bangladeshis esimese kvartali müüduimaks nutitelefoniks Samsungi Tizen platvormi kasutav Z1, vahendab ReadWrite.com.

Suurimaks mobiil- ja nutitelefonitootjaks oli Samsungi seljatanud, peamiselt India ja Bangladeshi turul tegutsev Symphony. Bangladeshi turule on iseloomulik kohalike odavbrändide edu - ka mujal maailmas tuntud firmadest on populaarseimate tootjate esiviisikus esindatud vaid teisel kohal olev Samsung ning neljandal kohal asuv Microsoft.

157 miljoni elanikuga Bangladesh on üks maailma tihedamalt asustatud ning samas ka vaesemaid riike, kus nutitelefonide müük on alles tuure üles võtmas.

Võrreldes eelmise aasta tulemusega kasvas nutitelefonide müük riigis esimeses kvartalis 17 protsenti, moodustades samas vaid 21 protsenti kogu mobiiltelefonide müügist.

Samsung tõi Z1 müügile käesoleva aasta alguses. Tegu on 4-tollise ekraaniga, 3G-toega, 1,2 GHz kahetuumalise protsessoriga, 768 MB muutmäluga ja 3,1 MP kaameraga varustatud seadmega.

Telefoni hind jääb vahemikku 70-80 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles