Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Arengufond hakkab toetama toidutööstust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marge Tubalkain
Copy
Kristjan Lepik Ülemiste City visiooniseminaril.
Kristjan Lepik Ülemiste City visiooniseminaril. Foto: Toomas Huik

Kuigi toiduainetööstus on paberi- ja puidutööstuse järel Eesti suuruselt teine tööstussektor, moodustab see meie ekspordi kogumahust vaid üheksa protsenti. Koostöös ELiga on Arengufond välja töötamas ja rakendamas nutika spetsialiseerumise strateegiat, mis peaks ka meie toidutootmisel maailma jõuda aitama.

«Nutikas spetsialiseerumine ehk smart specialisation on uus osa Euroopa struktuurfondide 2014–2020 rahastusperioodis,» selgitas majandusekspert ning Eesti Arengufondi nutika spetsialiseerumise meeskonna juht Kristjan Lepik, vahendab Äripäev.

Arutatud on näiteks ühise ekspordibrändi loomist, mis on keerukas, ent tasub siiski ära. Lepiku hinnangul on toiduainetööstus ekspordi mõttes keerukas valdkond – paljudel toodetel on ekspordiraadius mõõdukas, kuna säilivusaeg seab piirid.

Loe pikemalt Äripäevast.

    Tagasi üles