Mobiiliga video vaatamine muutub Euroopas järjest popimaks

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefoni Iphone on võimalik osta nüüdsest eestlaste loodud mängu.
Nutitelefoni Iphone on võimalik osta nüüdsest eestlaste loodud mängu. Foto: SCANPIX

Pärast nutitelefonide müüginumbrite tõusu ja iPadide turuletulekut on eurooplaste hulgas mobiiliga video vaatajate arv tõusnud aastaga 66 protsenti 12,1 miljoni kasutajani.

ComScore uuringufirma poolt tehtud uuringust selgus, et esirinnas mobiiliga videode vaatamise poolest on UK, kus teenust kasutas tänavu juulis kokku 2,7 miljonit inimest. Aasta jooksul on vaatajate arv tõusnud 75 protsenti, kirjutas NMA.

ComScore Euroopa mobiiliäri asepresident Jeremy Coppi sõnul on kaks kolmandikku kõigist Euroopa mobiilivideo teenuse kasutajatest nutitelefonide omanikud. Suurbritannias ulatus näitaja lausa 80,2 protsendini.

«Me oleme mobiilses arengus näinud kogu ruumi ulatuses suurt arengut nii võrkudesse, seadmetesse, tarkvarasse kui ka rakendustesse ja nüüd saame näha ka selle tulemust. Kiirelt kasvav tarbijate hulk, kellel on juurdepääs videodele oma mobiili kaudu,» lisas Copp.

Viimase aasta järsu kasvu taga on aga just selliste seadmete nagu iPad turuletulek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles