Swedbank valmistub Baltikumi börside ühtesulandumiseks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pertti Rahnel.
Pertti Rahnel. Foto: Hansapank

Swedbank Markets ühendas Baltikumi aktsiaanalüüsi osakonnad, selle tulemusena tekkinud osakonda homsest juhtima asuva eestlase Pertti Rahneli sõnul on Baltikumi börsid aina rohkem ühte sulandumas.


Swedbank teatas, et ühendamise eesmärk on parandada aktsiaanalüüsi kvaliteeti.

Rahneli sõnul on suurimaks väljakutseks terviklikum lähenemine kolmele Balti riigile. «Baltikumi börsid on aina rohkem ühte sulandumas ning pakuvad kohalikele investoritele atraktiivseid võimalusi oma raha paigutamiseks,» ütles ta. «See loob vajaduse viia klientideni lisaks ettevõtete põhistele analüüsidele ka laiema Baltikumi börside strateegilise vaate, mis võimaldaks klientidel oma vara haldamisel teadlikumaid otsuseid vastu võtta.»

Eelnevalt töötas Rahnel Swedbanki Balti Investeerimiskeskuse analüüsiosakonna juhina, kus tema vastutusalas oli pikaajalise varade jaotuse ning lühiajalise finantsturgude ettevaate koostamine Swedbanki Balti panganduse klientidele. Varem on ta töötanud Balti Investeerimiskeskuses analüütikuna ning Hansa Investeerimisfondides strateegina. Rahnel on omandanud hariduse Stockholmi Kõrgemas Majanduskoolis Riias ärijuhtimise ja majanduse alal.

Swedbank Markets on finantsteenuste, kaasa arvatud aktsiate, intressiinstrumentide ja valuutade analüüside ning kauplemisvõimaluste pakkuja Skandinaavia ja Baltikumi turgudel. Swedbank Marketsi aktsiaanalüüsi osakonnas töötab 35 analüütikut, kes katavad 170 Rootsi, Soome ja Taani ning 25 Baltikumi börsiettevõtte aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles