Võrgutasude hinnatõus viib ka elektri hinna üles

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elering
Elering Foto: Elmo Riig / Sakala

Elering tõstab jaanuaris võrgutasusid keskmiselt 7,7 protsenti ning see mõjutab Eesti Energia teatel kindlasti ka elektri hinda lõpptarbijale, samas peaks taastuvenergia tasu vähenemine ettevõtjatele võrgutasu kallinemise kompenseerima.

Leivatootja Leiburi elektriarved on sel aastal lausa viiendiku võrra suuremad kui mullu, mis tähendab firmale aastas 1,3 miljonit krooni lisakulutusi. Eesti Energia on leivatootjale teatanud, et järgmisel aastal on oodata taas hinnatõusu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Leiburi juhatuse esimees Asso Lankotsi sõnul ootab neid järgmisel aastal ees vähemalt 14-protsendiline elektrienergia kallinemine, mis toob neile vähemalt 1,1 miljonit krooni lisakulutusi aastas.

Repo Vabrikute jaoks on elekter praegu võrreldes 2007. aastaga täpselt kaks korda kallim ning mitte ükski teine kuluallikas pole ettevõttele nii palju peavalu tekitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles