USA tarbijausaldus kukkus viimase poole aasta madalaimale taseme

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostja Californias Glendale's H&Mi kaupluse ees.
Ostja Californias Glendale's H&Mi kaupluse ees. Foto: SCANPIX

Maailma suurima majanduse USA tarbijate usaldus kukkus kesise tööturu ja ärikeskkonna olukorra alates veebruarist kõige madalamale tasemele.

Tööstusgrupp The Conference Board teatas, et tarbijate suhtumist mõõtva indeksi väärtus kukkus augusti 53,2 punti tasemelt septembris 48,5 punkti tasemele, vahendab CNBC.

«Septembrikuine tagasilangus oli tingitud ebasoodsamatest ärikeskkonna ning tööturu tingimustest, mida vürtsitasid pessimistlikumad ootused lähituleviku suhtes,» lausus firma analüüsikeskuse juht Lynn Franco.

Reutersi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt indeksi väärtuseks 52,5 punkti ehk augustiga võrreldes oluliselt väiksemat langust.

Pärast raporti avaldamist tõusid USA riigivõlakirjade hinnad, 30-aastase tähtajaga võlakirjade hind kerkis enam kui punkti võrra, samas kui USA dollar odavnes ning aktsiaturud langesid.

Praegu on USA börsiindeksitest punases ehk 0,12 protsendiga miinuses vaid Nasdaq, Dow Jonesi tööstuskesmine ning S&P 500 on pisikeses plussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles