Sutter: Eesti Energiale on praegune aeg tõepoolest keeruline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhi Hando Sutteri sõnul on kavas tänavu uus õlitehas täiel võimsusel tööle panna ja teha ettevõtte nõukogule ettepanek tehast laiendada.
Eesti Energia juhi Hando Sutteri sõnul on kavas tänavu uus õlitehas täiel võimsusel tööle panna ja teha ettevõtte nõukogule ettepanek tehast laiendada. Foto: Mihkel Maripuu

Põlevkivienergeetika tagab Eestile julgeoleku, kuid me ei suuda liiga madalate turuhindade tõttu aasta ringi elektrit toota, kinnitab Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.

"Kui töötasin elektribörsil Nord Pool Spot, siis ennustasin, et tuleb aeg, kui elektri turuhind langeb reguleeritud hinnast allapoole. Nüüd olen teisel pool lauda ja pean sellega toime tulema. Eesti Energiale on praegune aeg tõepoolest keeruline, sest 70 protsenti meie tuludest tuleb avatud turgudelt põlevkiviõli ja elektri müügist. Kui nafta hind kukkus mullu neljandas kvartalis 50 protsenti, siis keegi ei näinud seda ka kõige hullemates prognoosides ette," rääkis Sutter Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles